Knock Knock Who’s There??

Wie klopt daar (kinderen)?? Goed volk. Dat kan iedereen wel zeggen!

In Italië is een klopper niet iets uitzonderlijks. Deze worden veelal nog gebruikt op oude huisdeuren. Vandaar onze collectie van kloppers afbeeldingen uit diverse steden in Italië.

Kleine verfijnde kunstwerken. Verborgen schatten die in eerste instantie niet opvallen. Pas als je ze ontdekt, dan zijn ze ook meer en meer zichtbaar.

Uit deze collectie afbeeldingen zijn een aantal geselecteerd op kleur, vorm en schaduw. Deze afbeeldingen zijn kunstzinnig bewerkt en op maat gemaakt, zodat ze ongeveer dezelfde grootte qua onderwerp hebben.

Hieruit is het volgende resultaat uit ontstaan:

Knock Knock Who's There?
Knock Knock Who’s There?

Diepere achtergrond van de samenstelling bestaat uit twee delen, namelijk:

  • Het houten deur kruis in het midden van de samenstelling. Afbeelding komt van een deur met vier diepere panelen rond de klopper. Dit kruis is niet religieus bedoeld. Meer is het gezegde “Ieder huisje heeft een kruisje” van toepassing. Elke plek in de wereld heeft zijn mindere tijden, leed en overledenen. Daar is deze kruis een eerbetoon aan zodat we van het heden meer kunnen genieten, ook hoe moeilijk het soms is.
  • In de samenstelling zijn de de letters L en O verwerkt, Legit Orbi. De vier afbeeldingen rechtsboven, hebben een O-ring en de L is daar linksonder omheen. Legit Orbi, is niet helemaal goed latijns maar is verwand met Lees de Wereld . Een klopper is het communicatie middel met de buitenwereld. Geeft een eerste indruk wie daar staat. Of het een bekende is met een bepaalde klopriedel. Of deze haast heeft met de snelheid van het kloppen. Of het dringend is met de kracht van het kloppen. Met het kloppen wordt er gelezen wie er voor de deur staat. Goed volk, dat kan iedereen wel zeggen!

De verhouding 2:3 is een mooi uitgangspunt voor de veelal verticale uitvoeringen van de klopper afbeeldingen. Ook de tussenruimtes tussen de verschillende afbeeldingen zijn in deze verhoudingen en ongeveer 10% van de afbeeldingmaat. De afbeelding zijn op dibond 3mm platen gedrukt voorzien van glans afdeklaag en ronde hoeken. Afdeklaag kan ook in een matte uitvoering.

Deze maat is 120 x 180 cm, maar kan in ieder gewenste 2:3 verhouding maat gemaakt worden. Afbeeldingen hebben voldoende kwaliteit om ook groot afgedrukt te worden.

Deze kunst uitvoering wordt aangeboden met een papieren boor/schroef mal voor het plaatsen van de ophanghaken in de wand. De papieren mal is op de maat van de uiteindelijke uitvoering en kan daardoor eerst op de wand tijdelijk geplakt worden om een eerste indruk te geven van de positie van het geheel. Men kan dan nog het geheel in een andere positie plaatsen, waterpas.

Hangt de mal op de gewenste plek en is waterpas gehangen, dan kan men overgaan tot het boren van de pluggaten en/of plaatsen van de ophanghaken in de wand. De afbeeldingplaten zijn voorzien van ophangplaatjes met ophangbeugel en afstand houders.

Als men de afbeeldingen plaatst op de wand, dan zweeft deze als het waren voor de wand. Met de schaduwen geeft het een nog meer ruimtelijk effect.